call Bel ons
Contact opnemen
Scroll

Cyberweerbaarheid begint met basishygiëne

Door veel ondernemers wordt er nog gedacht dat cyberweerbaarheid creëren een grote stap is. Maar wist je dat basismaatregelen voor ICT security nog steeds beschermen tegen 98% van de cyberaanvallen?

Als partner voor de digitale werkomgeving helpen wij je graag bij deze basismaatregelen.

je wilt aan de slag, maar waar begint je?

Cyberweerbaar met 7 stappen

De meeste aanvallen in je netwerk vinden plaats onder de radar. Je denkt goed beveiligd te zijn, maar ondertussen ligt je volledige warehouse plat door een cyberaanval. Dit noemen we schijnveiligheid. En, bedreigingen komen niet alleen van buitenaf. Nietsvermoedende medewerkers zijn misschien wel de grootste bedreiging binnen je ICT Security. Zonder de juiste hulpmiddelen halen medewerkers razendsnel malware, virussen, etc. binnen. Ook doordat steeds meer mensen werken via meerdere devices, waarop vaak geen centraal geregeld beleid actief is.

Om de ICT security van (MKB) ondernemingen te vergroten, ondersteunt Bruinsma ICT het Secure7 model van Dutch Cybersecurity Assembly.

Beginnen met 7 basismaatregelen

Om onze klanten veilig te houden hebben wij diverse frameworks en checklisten ingericht welke goed aansluiten bij het Secure7 model van Dutch Cybersecurity Assembly. De DCA (Dutch Cybersecurity Assembly) is opgericht in 2021 en wil de cybersecurity en -weerbaarheid van de BV Nederland op een hoger niveau krijgen. Dit doen we door initiatieven te ontwikkelen met belangrijke stakeholders zoals brancheverenigingen, security-aanbieders, overheidsinstanties en diverse toonaangevende MSP’s (managed service providers).

Cyberweerbaarheid is maatwerk

Omdat het risicoprofiel in ieder bedrijf anders is, zien wij de ICT beveiliging van je bedrijf echt als maatwerk. Goede ICT beveiliging begint volgens ons dan ook met het in kaart brengen van je risico’s. Onze specialisten kijken samen met je naar de juiste mate van beveiliging en bepalen de valkuilen op het gebied van techniek, kennis en beleid. We zoeken de beste balans tussen beveiliging en gebruiksgemak. Welke informatie heeft je organisatie? Wat is je budget? En nog belangrijker, wat is de geldende wet- en regelgeving voor jouw organisatie op het informatiebeveiliging? Wij helpen je keuzes maken en zorgen voor de juiste mate van beveiliging.

Beleid

Op het gebied van beleid is Bruinsma duidelijk: cyberweerbaarheid hoort op de directietafel. Effectief beleid vormt de basis van een sterke ICT-beveiligingsstrategie. MKB-bedrijven moeten duidelijke richtlijnen en protocollen opstellen voor cyberweerbaarheid.

Techniek

98% van de aanvallen kan nog steeds worden gestopt met basismaatregelen voor ICT security. Heb je dit al geregeld? Voor bedrijven is het cruciaal om te investeren in de nieuwste beveiligingstechnologieën. Afhankelijk van je risico’s en budget maken we samen keuzes.

Kennis

Het vergroten van kennis over cyberbeveiliging binnen een bedrijf is essentieel. Het grootste risico in informatiebeveiliging is nog altijd de mens. Regelmatige trainingen en workshops voor medewerkers zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte is van de nieuwste dreigingen en hoe deze te voorkomen. Door een cultuur van bewustzijn en continue educatie te bevorderen, kunnen bedrijven hun weerbaarheid tegen cyberaanvallen aanzienlijk vergroten.

Joachim Visser Business & IT Consultant

Samen kijken naar je risico’s?

Als partner voor digitale werkomgevingen helpen wij je graag op weg met je cyberweerbaarheid. Veel zaken kan je zelf regelen, maar waar begint je? We praten er graag over!